Publikavimo data: 2024-01-02
Menkė su apelsinų druska ir petražolėmis receptas
Labai neįprastas receptas, kuriame dera balta žuvies mėsa ir apelsinų žievelė. Toks išskirtinis skonis maloniai paįvairins jūsų valgiaraštį. Pagrindinė menkės nauda - vitaminas B12, kuris padeda stiprinti imunitetą. Be to, žuvies mėsoje yra visaverčių baltymų su visu svarbių aminorūgščių rinkiniu. Daug fosforo ir kalio, kurie gerai virškinami. Be to, kad patiekalas gaunasi labai skanus, jis dar ir labai sveikas!
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite žuvį, pašalinkite žvynus ir kaulus, jei reikia. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Nulupkite pusės apelsino žievelę. Petražoles smulkiai supjaustykite. Paruoškite menkės džiūvėsėlius: dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, druską, pipirus, apelsino žievelę ir petražoles.
Žingsnis 3
Supjaustykite menkės filė kąsnio dydžio gabalėliais. Įmerkite filė į džiūvėsėlius. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite žuvį į formą. Ant viršaus pabarstykite likusius džiūvėsėlius.
Žingsnis 4
Kepkite menkę orkaitėje, kol iškeps, maždaug 15-20 minučių.
Žingsnis 5
Papuoškite menkę apelsinų griežinėliais ir petražolių šakelėmis.
Kategorijos