Menkė su apelsinų druska ir petražolėmis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-02

Menkė su apelsinų druska ir petražolėmis receptas

Labai neįprastas receptas, kuriame dera balta žuvies mėsa ir apelsinų žievelė. Toks išskirtinis skonis maloniai paįvairins jūsų valgiaraštį. Pagrindinė menkės nauda - vitaminas B12, kuris padeda stiprinti imunitetą. Be to, žuvies mėsoje yra visaverčių baltymų su visu svarbių aminorūgščių rinkiniu. Daug fosforo ir kalio, kurie gerai virškinami. Be to, kad patiekalas gaunasi labai skanus, jis dar ir labai sveikas!
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Menkė su apelsinų druska ir petražolėmis receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite žuvį, pašalinkite žvynus ir kaulus, jei reikia. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.

Žingsnis 2

Menkė su apelsinų druska ir petražolėmis receptas Žingsnis 2
Nulupkite pusės apelsino žievelę. Petražoles smulkiai supjaustykite. Paruoškite menkės džiūvėsėlius: dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, druską, pipirus, apelsino žievelę ir petražoles.

Žingsnis 3

Menkė su apelsinų druska ir petražolėmis receptas Žingsnis 3
Supjaustykite menkės filė kąsnio dydžio gabalėliais. Įmerkite filė į džiūvėsėlius. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite žuvį į formą. Ant viršaus pabarstykite likusius džiūvėsėlius.

Žingsnis 4

Menkė su apelsinų druska ir petražolėmis receptas Žingsnis 4
Kepkite menkę orkaitėje, kol iškeps, maždaug 15-20 minučių.

Žingsnis 5

Menkė su apelsinų druska ir petražolėmis receptas Žingsnis 5
Papuoškite menkę apelsinų griežinėliais ir petražolių šakelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos