Publikavimo data: 2024-05-25
Ežio pyragas
Kas ir kur tiksliai išrado tokį desertą kaip tortas, nežinoma. Kai kurie istorikai linkę manyti, kad pirmasis torto prototipas atsirado Italijoje. Pats žodis "tortas" išvertus iš italų kalbos reiškia kažką puošnaus ir sudėtingo. Rusijoje sąvokos "tortas" nebuvo, tačiau egzistavo jos analogas - karavajus, šventinis pyragas, papuoštas tešlos figūrėlėmis. Šiandien beveik bet kokiam tortui galima suteikti bet kokią formą. "Ežio" torto ypatumas - šokoladinė pluta.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Atskirkite 4 kiaušinius į trynius ir baltymus. Sumaišykite 4 sveikus kiaušinius ir 4 trynius, cukrų, druską plaktuvu ir pašildykite vandens vonelėje iki maždaug 40 laipsnių Celsijaus, supilkite į maišytuvo dubenį ir plakite dideliu greičiu mažiausiai 12 minučių, kol tūris padidės 2-3 kartus. Miltus sumaišykite su kakava ir 2-3 porcijomis įmaišykite į tešlą, atsargiai maišydami mentele. Į ištirpintą sviestą įpilkite dalį tešlos, gerai išmaišykite, supilkite į pagrindinę tešlą ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainį. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite į ją tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Išimkite sausainį ir visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 3
Atlikite impregnavimą. Suberkite cukrų į puodą, supilkite vandenį, užvirinkite ir pavirkite 5 minutes. Supilkite romą, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Kremui 1: maišytuvo dubenyje išsukite maskarponės sūrį ir palaipsniui supilkite saldintą sutirštintą pieną, gerai išsukite. 2 kremui: suminkštintą sviestą mikseriu išsukite iki purumo, palaipsniui suberkite cukraus pudrą ir galiausiai įmaišykite kakavos miltelius.
Žingsnis 5
Iš biskvito suformuokite ežiuko formą. Nupjaukite biskvito šonus, kad gautųsi ežiuko forma. Tada biskvitą padalykite į 3 pyragėlius. Likusią biskvito dalį palikite.
Žingsnis 6
Surinkite pyragą. Kiekvieną pyragą pamirkykite sirupe. Pirmąjį pyragą aptepkite kremu Nr. 2, ant viršaus uždėkite antrąjį pyragą ir aptepkite kremu. Uždenkite trečiuoju tortu. Likusį biskvitą sutrupinkite į atskirą dubenį ir įpilkite 2 valgomuosius šaukštus kremo Nr. 1. Iš gautos masės padarykite ežiuko veidą. Torto viršų aptepkite kremu Nr. 1 ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Žingsnis 7
Iškočiokite 3-5 cm storio tešlą. Tešlos žiedu išpjaukite du vienas šalia kito esančius apskritimus - tai bus ežiuko veido kontūrai. Atsargiai uždėkite mastiką ant pyrago. Nupjaukite mastikos perteklių iš šono. Žirklėmis padarykite ant mastikos pjūvius su nedideliu nuolydžiu, kad gautųsi adatėlės. Iš uogų padarykite akis, antakius ir nosį - iš šokoladinės grybo kepurėlės.
Kategorijos