Publikavimo data: 2024-05-25
Falafeliai orkaitėje
Falafeliai yra populiarus Artimųjų Rytų patiekalas. Jį ruošiant avinžirniai ar kitos ankštinės daržovės sutrinamos, įdedama prieskonių ir žolelių. Iš gautos masės formuojami rutuliukai ir kepami aliejuje. Šis vegetariškas patiekalas yra labai kaloringas. Todėl siūlome jį ruošti ne keptuvėje, kaip įprasta, o orkaitėje. Patiekite falafelius su daržovių salotomis ir padažu, ir gausite skanų ir sotų rytietiško stiliaus patiekalą.
Žingsnis 1
Avinžirnius nuplaukite, užpilkite kambario temperatūros vandeniu ir palikite 4 valandoms.
Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Avinžirnius nusausinkite ir perpilkite į aukštą matavimo puodelį. Sudėkite česnaką, svogūną, ciberžolę, zirą, papriką, druską, juoduosius pipirus, rūgpienį ir kalendrą.
Žingsnis 5
Visus ingredientus sumalkite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Iš masės suformuokite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Žingsnis 7
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos falafelius.
Žingsnis 8
Falafelius pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms.
Žingsnis 9
Paruoštus falafelius sudėkite ant salotų lapų. Gero apetito!
Kategorijos