Publikavimo data: 2024-05-25
Falafeliai su lęšiais
Falafeliai yra Artimųjų Rytų patiekalas, išpopuliarėjęs visame pasaulyje, ypač tarp vegetarų. Izraelyje falafeliai yra nacionalinis patiekalas. Kas tai yra? Šis patiekalas - tai susmulkintų ankštinių daržovių, dažniausiai avinžirnių, rutuliukai su prieskoniais. Kukuliai kepami ir patiekiami su padažu bei daržovėmis. Šiame recepte siūlome falafelius gaminti iš rudųjų lęšių. Galite naudoti bet kokius kitus lęšius: raudonuosius, žaliuosius ar juoduosius.
Žingsnis 1
Lęšius kelis kartus nuplaukite, tada perliekite šaltu vandeniu ir palikite mirkti 6 valandas. Geriausia lęšius mirkyti per naktį.
Žingsnis 2
Nusausinkite lęšius ir pertrinkite juos per smulkų tinklelį. Taip pat susmulkinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite kalendrą ir suberkite į lęšių faršą.
Žingsnis 4
Smulkintuve sumalkite ciberžolę, zirą, kalendrą, druską ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 5
Į maltą mėsą suberkite prieskonius ir kepimo miltelius.
Žingsnis 6
Viską gerai išmaišykite. Mišinys turi būti vientisas.
Žingsnis 7
Iš lęšių faršo suformuokite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Žingsnis 8
Augalinį aliejų įkaitinkite dubenyje arba mažame puode iki 190 °C temperatūros. Maišydami kepkite falafeles 1-2 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 9
Paruoštus falafelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 10
Falafelius patiekite ant šviežių salotų lapų su daržovėmis. Papuoškite patiekalą sezamo sėklomis. Gero apetito!
Kategorijos