Publikavimo data: 2025-08-17
Ferganos plovas
Kartą parduotuvėje nusipirkau "Devzira" ryžių, o receptas buvo užrašytas ant maišelio. Atsižvelgdama į savo ilgametę kulinarinę patirtį, receptą šiek tiek pakeičiau ir papildžiau savo praktinėmis paslaptimis. Norint pasigaminti tikrą Ferganos plovą, reikia kelių paprastų ingredientų ir, svarbiausia, įkvėpimo.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite ryžius, kol vanduo taps skaidrus. Tada užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite 1 valandą. Mėsą supjaustykite maždaug 4x4 cm gabaliukais, svogūnus - pusžiedžiais, morkas - šiaudeliais. Paruoškite zirvaką: įkaitintame katile arba puode storu dugnu pakepinkite svogūną aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite mėsą ir nuolat maišydami kepkite 10 minučių. Tada sudėkite paruoštas morkas ir kepkite dar 10 minučių. Šiuo etapu įberkite prieskonių - plovo prieskonių, žiros ir juodųjų pipirų iš malūnėlio.
Žingsnis 2
Užpilkite verdančiu vandeniu, kad viskas būtų apsemta 1,5 cm vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 50 minučių.
Žingsnis 3
Tada pagal skonį įberkite rupios jūros druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Išmirkytus ryžius nusausinkite ir atsargiai sudėkite į cirvaką. Išlyginkite ir sutankinkite. Užpilkite verdančiu vandeniu, nepažeisdami ryžių sluoksnio, jis turi būti apsemtas vandeniu 1 cm. Į vidurį įspauskite neluptą česnako galvutę. Įdėkite visą degintą papriką. Virkite ant silpnos ugnies, kol sugers vandenį (apie 40 minučių). Tada išimkite iš keptuvės ant pjaustymo lentelės ir 50 minučių suvyniokite plovą į ką nors šilto. Per tą laiką ryžiai visiškai išvirs. Po to išimkite česnaką ir pipirus ir išmaišykite plovą kratydami ryžius.
Kategorijos