Ferganos plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Ferganos plovas

Kartą parduotuvėje nusipirkau "Devzira" ryžių, o receptas buvo užrašytas ant maišelio. Atsižvelgdama į savo ilgametę kulinarinę patirtį, receptą šiek tiek pakeičiau ir papildžiau savo praktinėmis paslaptimis. Norint pasigaminti tikrą Ferganos plovą, reikia kelių paprastų ingredientų ir, svarbiausia, įkvėpimo.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Ferganos plovas Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite ryžius, kol vanduo taps skaidrus. Tada užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite 1 valandą. Mėsą supjaustykite maždaug 4x4 cm gabaliukais, svogūnus - pusžiedžiais, morkas - šiaudeliais. Paruoškite zirvaką: įkaitintame katile arba puode storu dugnu pakepinkite svogūną aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite mėsą ir nuolat maišydami kepkite 10 minučių. Tada sudėkite paruoštas morkas ir kepkite dar 10 minučių. Šiuo etapu įberkite prieskonių - plovo prieskonių, žiros ir juodųjų pipirų iš malūnėlio.

Žingsnis 2

Ferganos plovas Žingsnis 2
Užpilkite verdančiu vandeniu, kad viskas būtų apsemta 1,5 cm vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 50 minučių.

Žingsnis 3

Ferganos plovas Žingsnis 3
Tada pagal skonį įberkite rupios jūros druskos ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Ferganos plovas Žingsnis 4
Išmirkytus ryžius nusausinkite ir atsargiai sudėkite į cirvaką. Išlyginkite ir sutankinkite. Užpilkite verdančiu vandeniu, nepažeisdami ryžių sluoksnio, jis turi būti apsemtas vandeniu 1 cm. Į vidurį įspauskite neluptą česnako galvutę. Įdėkite visą degintą papriką. Virkite ant silpnos ugnies, kol sugers vandenį (apie 40 minučių). Tada išimkite iš keptuvės ant pjaustymo lentelės ir 50 minučių suvyniokite plovą į ką nors šilto. Per tą laiką ryžiai visiškai išvirs. Po to išimkite česnaką ir pipirus ir išmaišykite plovą kratydami ryžius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos