Publikavimo data: 2024-06-11
Fettuccini makaronai su lašiša, špinatais ir vyšniniais pomidorais
Makaronai su lašiša, špinatais ir vyšniniais pomidorais švelniame grietinėlės padaže - tikras itališkas patiekalas, kurį pamėgo viso pasaulio gurmanai. Šiam patiekalui paruošti galite naudoti bet kokius makaronus, o lašišą pakeisti kita raudonąja žuvimi - skonis nenukentės. Rinkitės tik šviežius ingredientus ir nepersistenkite su prieskoniais, jei nemėgstate aštraus maisto.
Žingsnis 1
Dideliame kiekyje pasūdyto vandens (santykiu 1:10) išvirkite fettuccini, kol jie taps al dente, - tai trunka apie 8 minutes (tikslesnis virimo laikas paprastai nurodomas ant pakuotės).
Žingsnis 2
Kol fettuccini verda, perpjaukite vyšninius pomidorus pusiau, o lašišą - mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Špinatus supjaustykite griežinėliais ir susmulkinkite kelis baziliko lapelius. Sutarkuokite parmezaną.
Žingsnis 4
Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite lašišos gabalėlius - tiesiog 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Į keptuvę su lašiša sudėkite špinatus, bazilikus ir vyšninius pomidorus, supilkite grietinėlę ir suberkite prieskonius. Išmaišykite ir troškinkite 10-15 minučių.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite fettuccini ir atsargiai pamaišykite, kad makaronai įsigertų į padažą. Porą minučių palaikykite ant ugnies ir išjunkite.
Žingsnis 7
Makaronai su lašiša, špinatais ir vyšniniais pomidorais paruošti. Išdėliokite į lėkštes, apibarstykite tarkuotu sūriu, papuoškite bazilikų lapeliais ir valgykite, kol karšta! Gero apetito!
Kategorijos