Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su sirtakio sūriu
Filo su sirtakio sūriu - apetitą žadinantis pyragas, kuriam paruošti prireiks ne daugiau kaip valandos. Saikingai sūri tešla puikiai dera su grietinėlės sūriu ir sukuria neįprastą skonio pusiausvyrą. Patiekalą užbaigia pieno ir kiaušinių įmirkymas, todėl pyragas tampa dar minkštesnis ir sultingesnis. Sirtaki - tai graikiškas sūris, kurio istorija siekia daugiau nei 6000 metų. Jį gaminti pradėjo piemenys. Dėl karšto klimato pienas greitai gedo, todėl sūris buvo vienintelis būdas neleisti produktui sugesti.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į gilų dubenį sudėkite dviejų rūšių sūrį. Įmuškite du vištų kiaušinius ir viską gerai išplakite iki vientisos masės mikseriu arba panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Kepimo skardą ištepkite sviestu, sudėkite ant jos du tešlos lakštus ir plonu sluoksniu patepkite sviestu. Tešlą aptepkite 2 valgomaisiais šaukštais įdaro, paskirstykite jį po visą filo tešlos paviršių. Kartokite, kol baigsis ingredientai.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Atskirame dubenyje įmuškite likusį kiaušinį ir supilkite pieną. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Suformuotą pyragą tolygiai užpilkite pienu ir kiaušiniu. Siųskite gaminį į orkaitę 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos