Publikavimo data: 2024-10-23
Filo tešlos pyragas
Iš Filo tešlos galima gaminti puikius kepinius. Tai nėra sluoksniuota tešla, kaip daugelis mano. Tai iš vandens, miltų, druskos ir alyvuogių aliejaus ištempti švieži lakštai. Lakštai yra labai ploni, beveik permatomi. Patiekalai iš filo nuo seno kepami Viduržemio jūros šalyse. Pats pavadinimas filo yra graikiškas. Turkijoje tokia tešla vadinama "yufka", Serbijoje - "kore", Egipte - "gollash". Paruoštą filo galima nusipirkti parduotuvėje užšaldytą ir iš jo pagaminti labai skanų vyšnių pyragą.
Žingsnis 1
Paruoškite vyšnių fillo suktinukus. Ant stalo, lentos ar ritininio kilimėlio išklokite filė sluoksnį. Uogas išdėliokite ant apatinio krašto ilga, tolygia eile. Susukite į ritinį. Tą patį padarykite su kitais tešlos lakštais ir vyšniomis.
Žingsnis 2
Paruoškite filo pyragą. Apskritą kepimo indą ištepkite ištirpintu sviestu. Išdėliokite ritinėlius spiralės forma. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes. Tuo metu paruoškite įdarą. Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir grietinėle. Išmaišykite. Įdarą supilkite ant paruošto pyrago. Vėl pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms.
Kategorijos