Publikavimo data: 2024-04-17
Flotsky makaronai su pomidorų pasta
Flotsky tipo makaronai pirmą kartą pasirodė SSRS XX a. šeštajame dešimtmetyje. Šis patiekalas - tai makaronai su kepta malta mėsa ir svogūnais. Laikui bėgant atsirado daugybė Flotskio stiliaus makaronų variantų. Tačiau trys ingredientai visada išlieka nepakitę: malta mėsa, makaronai ir svogūnai. Labai dažnai vietoj maltos mėsos naudojamas troškinys. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti flotskio makaronus pomidorų padaže. Patiekalas gaunasi ne prastesnis už itališkus makaronus.
Žingsnis 1
Makaronus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite ant vidutinės ugnies, kol bus al dente, kaip nurodyta ant pakuotės.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite maltą mėsą. Kepkite ją kartu su daržovėmis 5 minutes maišydami. Didelius kepintos maltos mėsos gabalus sutrupinkite mentele. Pagal skonį mėsą ir daržoves pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 6
Į keptuvę įpilkite pomidorų pastos ir pusę puodelio vandens. Išmaišykite ir virkite 2-3 minutes. Įberkite dar šiek tiek druskos ir pipirų. Jei norite, įberkite žiupsnelį cukraus, kad išryškėtų pomidorų pastos skonis.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite išvirtus makaronus. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 8
Patiekite "Flotsam" tipo makaronus apibarstytus tarkuotu sūriu ir papuoštus petražolėmis.
Kategorijos