Publikavimo data: 2025-08-20
Flotsky makaronai su žolelėmis
Yra dvi "flotsam" tipo makaronų kilmės versijos. Pagal pirmąją versiją juos išrado italai. Jie išvirė jautienos sultinį, o išvirtą mėsą supylė į makaronus ir sumaišė. Antroji, kad tai rusiškas (sovietinis) patiekalas, nes angliškai šis patiekalas reiškia "pasta in Russian naval style".
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, kad tilptų į mėsmalę, ir ją išsukite. Maltinukams gaminti taip pat galite naudoti stacionarų maišytuvą.
Žingsnis 2
Išvirkite makaronus, supilkite vandenį į puodą, užvirinkite, įberkite druskos ir sudėkite makaronus, užvirus sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite, kol makaronai bus paruošti. Po to vandenį nusunkite.
Žingsnis 3
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais, keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite, kol svogūnai suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Sudėkite maltą mėsą į svogūnus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite kartu apie 20 minučių. Retkarčiais pamaišykite ir šaukštu ar mentele sutrupinkite maltos mėsos gabalėlius.
Žingsnis 5
Į maltą mėsą ir svogūnus sudėkite išvirtus makaronus, sumaišykite ir virkite porą minučių. Jei norite, įberkite smulkintų žolelių.
Kategorijos