Publikavimo data: 2024-05-25
Focaccia lėtoje viryklėje
Focaccia - itališka duona iš neraugintos tešlos. Sudedamosios dalys labai paprastos - miltai, vanduo ir alyvuogių aliejus. Kad tešla būtų puri, į ją dedama mielių. Įdarui naudojamas sūris. Priklausomai nuo sūrio rūšies ir keičiasi skoniai. Puikų užkandį fokačijos pavidalu galima paruošti daugiafunkcinėje keptuvėje. Tuo pačiu sutaupoma laiko virtuvėje.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite miltus su mielėmis, supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Nedėkite visų miltų iš karto, o po truputį, kad tešla nebūtų sunkiai minkoma. Kai tešla bus paruošta, supilkite alyvuogių aliejų ir vėl minkykite, palikdami tešlą pailsėti.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite česnaką griežinėliais. Kai tešla pakils, ištepkite keptuvės dubenį riebalais ir iš tešlos suformuokite plokštainį. Focaccia papipirinkite, aptepkite česnaku ir sūriu ir siųskite kepti. Paruošta fokačija patiekiama vietoj duonos.
Kategorijos