Klasikinė balionų fokačija pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikinė balionų fokačija

Focaccia - tradicinis itališkas patiekalas - tai nesaldinta kvietinė plokščia duona arba bandelė, kurios skonis primena picos skonį. Manoma, kad klasikinės fokakčios tešlai gaminti naudojami tik miltai, vanduo ir alyvuogių aliejus.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
227 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė balionų fokačija Žingsnis 1
Sumaišykite miltus, cukrų, mieles ir druską. Į sausus ingredientus supilkite vandenį ir alyvuogių aliejų, išmaišykite ir užminkykite gana tirštą tešlą. Palikite ją pakilti pusvalandį.

Žingsnis 2

Klasikinė balionų fokačija Žingsnis 2
Visą tešlą padalykite į 16 mažų rutuliukų. Į kiekvieną rutuliuką įdėkite po alyvuogę, sūrio kubelį ir saulėje džiovintą pomidorą. Suvyniokite atgal į kamuoliuką. Sudėkite visus įdarytus ritinėlius į formą, arti vienas kito, palikite juos 20 minučių pakilti šiltoje vietoje. Tada viršų aptepkite kečupu ir pabarstykite parmezanu. Pašaukite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos