Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinė balionų fokačija
Focaccia - tradicinis itališkas patiekalas - tai nesaldinta kvietinė plokščia duona arba bandelė, kurios skonis primena picos skonį. Manoma, kad klasikinės fokakčios tešlai gaminti naudojami tik miltai, vanduo ir alyvuogių aliejus.
Žingsnis 1
Sumaišykite miltus, cukrų, mieles ir druską. Į sausus ingredientus supilkite vandenį ir alyvuogių aliejų, išmaišykite ir užminkykite gana tirštą tešlą. Palikite ją pakilti pusvalandį.
Žingsnis 2
Visą tešlą padalykite į 16 mažų rutuliukų. Į kiekvieną rutuliuką įdėkite po alyvuogę, sūrio kubelį ir saulėje džiovintą pomidorą. Suvyniokite atgal į kamuoliuką. Sudėkite visus įdarytus ritinėlius į formą, arti vienas kito, palikite juos 20 minučių pakilti šiltoje vietoje. Tada viršų aptepkite kečupu ir pabarstykite parmezanu. Pašaukite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę 30-40 minučių.
Kategorijos