Publikavimo data: 2024-05-26
Kvapni focaccia su mėlynuoju sūriu ir mairūnu
Focaccia yra įprastas produktas Italijoje. Tačiau su mėlynuoju sūriu ir mairūnu tai yra rafinuoto kepinio, skirto rafinuotam stalui, pavyzdys. Vis dėlto, jei norite paeksperimentuoti ir išbandyti kažką panašaus, jį galima pagaminti ir šeimai. Jūsų šeima bus sužavėta. Be to, ši itališka duona nereikalauja daug vargo virtuvėje, o jei turite patirties su tešla, sėkmingai su ja susidorosite.
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite druską, cukrų, miltus ir užminkykite tešlą. Į gilų dubenį supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į jį tešlą. Palikite pakilti 40 minučių. Ją iškočiokite ir palikite dubenyje dar 30 minučių.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 2 dalis, o tada kiekvieną dalį į dar 2 dalis. Iškočiokite juos į paplotėlius, sudėkite vieną ant kito ir vėl iškočiokite. Kepkite 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 3
Mėlynąjį sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su kreminiu sūriu. Išimkite focaccia iš orkaitės ir perpjaukite į 2 dalis. Apatinę dalį aptepkite sūrio mišiniu ir uždenkite antrąja dalimi. Viršų patepkite sviestu, pabarstykite mairūnu ir pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.
Kategorijos