Publikavimo data: 2024-05-25
Gardi focaccia su pomidorais
Kadaise fokačija buvo karių ir valstiečių patiekalas, o dabar ji patiekiama elitiniuose Italijos restoranuose. Tai plokščia duona su įvairiais įdarais - pomidorais, alyvuogėmis, sūriu, prieskoninėmis žolelėmis ir net sultenėmis bei medumi. Jei būsite atidūs, focaccia primins jums pažįstamą picą.
Žingsnis 1
Apskritą formą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite alyvuogių aliejumi. Pakilusią tešlą rankomis paskirstykite po formą ir dar kartą patepkite aliejumi.
Žingsnis 2
Supjaustykite pomidorus skiltelėmis ir išdėliokite jas ant tešlos. Tada apibarstykite druskos ir bazilikų mišiniu. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 3
Įdėkite formą su indu į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200° temperatūroje apie 20 minučių.
Kategorijos