Publikavimo data: 2024-04-14
Focaccia su burrata ir pomidorais "Rožinis rojus"
Focaccia yra nacionalinis Italijos patiekalas. Tai traški plokščia duona su įvairiais įdarais: pomidorais, rozmarinais, alyvuogėmis ir kt. Receptas priklauso kaimo gyventojams, kurie dėl produktų trūkumo plokštainį su įdaru gamino iš pačių prieinamiausių ingredientų. Kad plokštainis būtų puošnesnis, į įdarą galima įdėti delikatesinio burrata sūrio. Focaccia su burrata sūriu yra švelnios tekstūros, pieno skonio ir subtilaus rūgštumo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Ištirpinkite sausas mieles šiltame vandenyje ir suberkite cukrų. Palikite 10 minučių, kad mielės išbrinktų. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir druską ir supilkite mielių mišinį. Gerai išmaišykite mišinį, tada toliau minkykite tešlą rankomis. Kai tešla iš šonų tikrai sulips, supilkite alyvuogių aliejų. Dar kartą gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltai maždaug 30 minučių. Tešla turėtų padvigubėti.
Žingsnis 2
Paruoškite focaccia. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir ištempdami suformuokite fokakčios formą. Iš šio kiekio galite iškepti dvi vidutinio dydžio fokačijas. Tešlą patepkite pomidorų pasta, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite itališkomis žolelėmis arba bazilikais. Dėkite ant kepimo skardos. Kepkite žemiausioje 250 laipsnių temperatūroje, kol paruduos, 8-10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Sumaišykite pomidorus, žaliuosius svogūnus, druską ir pipirus. Įdarą sudėkite ant paruoštos fokakčios. Ant viršaus uždėkite burratą.
Kategorijos