Publikavimo data: 2025-08-18
Folijoje kepta bulvių košė su kiaušiniais
Vienas iš populiariausių ir visų laikų mėgstamiausių garnyrų yra bulvių košė. Ir ne veltui, nes tai švelnus ir skanus patiekalas, kurį labai lengva paruošti. Bulvių košė tinka prie mėsos, žuvies, paukštienos ir daržovių. Tradicinė bulvių košė verdama su vandeniu arba pienu ir sviestu. Siūlome jums naują pažįstamo patiekalo versiją. Kepkite bulvių košę folijoje su kiaušiniais ir sūriu. Patiekalas bus sotus, skanus ir apetitiškas. Išbandykite!
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais. Sudėkite bulves į dubenį arba puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant viryklės. Virkite bulves 15 minučių, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Tuo tarpu sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Virtas bulves nusausinkite ir sudėkite į atskirą indą. Sultinio gali prireikti vėliau. Į bulves įdėkite sviesto ir sutrinkite trintuvu iki košės. Į košę įmuškite vištos kiaušinį ir pusę tarkuoto sūrio. Pagal skonį pasūdykite bulvių košę ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš folijos padarykite nedidelę apvalią formą 3-4 cm aukščio šonais. Į formą sudėkite bulvių košę ir švelniai išlyginkite. Ant bulvių košės užberkite likusį sūrį. Bulvių košę folijoje sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 10-15 minučių, kol gražiai paruduos.
Žingsnis 5
Iškeptą bulvių košę patiekite papuoštą griežinėliais pjaustytais žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!
Kategorijos