Publikavimo data: 2024-03-30
Folijoje kepta menkė
Menkė yra sveika ir daug vitaminų turinti žuvis. Be to, joje beveik nėra smulkių kaulų. Jei vartojate šaldytą menkę, atkreipkite dėmesį į sudėtį. Joje neturėtų būti polifosfatų, kurie naudojami žuviai pumpuoti prieš užšaldymą. Palikite žuvį per naktį atitirpti šaldytuve. Atšildyta menkės filė bus tvirta, šiek tiek blizganti ir be ledo kristalų. Pagal šį receptą galite lengvai paruošti orkaitėje folijoje keptą menkę. Minimalūs veiksmai - maksimali nauda!
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Sudėkite menkės filė į gilų dubenį, pabarstykite žuvies prieskoniais, druska ir pipirais. Atskirame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, citrinos sultis ir sutrintą česnaką. Mišiniu užpilkite žuvį, uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve 20 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite žuvį. Paruoškite kepimo skardą. Padėkite folijos gabalėlį. Ant folijos sudėkite morkas ir svogūnus. Ant daržovių sudėkite marinuotą žuvį. Sandariai uždarykite foliją ir 30 minučių pašaukite kepimo skardą į orkaitę.
Kategorijos