Foršmakas su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Foršmakas su bulvėmis

Foršmakas su bulvėmis yra šaltas užkandis su silke. Jis turi ilgą istoriją. Pirmą kartą paminėtas XVIII a. Tai žydų virtuvės patiekalas, kuris, pasak legendos, buvo perimtas iš švedų. Bulvių foršmakas paruošiamas labai greitai. Patiekalo pagrindas yra silkės filė, kuri susmulkinama peiliu arba trintuvu. Silkė turi didelę įtaką patiekalo skoniui, todėl reikėtų stengtis rinktis ne per sūrią. Per sūrią silkę galima valandą pamirkyti piene.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
149 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Žuvis, kiaušinis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Foršmakas su bulvėmis Žingsnis 1
Supjaustykite silkės filė. Įsitikinkite, kad filė neturi kaulų. Silkę sumalkite mėsmale.

Žingsnis 2

Foršmakas su bulvėmis Žingsnis 2
Susmulkinkite bulves ir kiaušinį. Virtas bulves ir kiaušinius pertrinkite per mėsmalę. Sudėkite silkę, kiaušinius ir bulves į dubenį, įpilkite augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite. Jei silkė nepakankamai sūri, galite įberti druskos pagal skonį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos