Publikavimo data: 2024-03-25
Foršmakas su bulvėmis
Foršmakas su bulvėmis yra šaltas užkandis su silke. Jis turi ilgą istoriją. Pirmą kartą paminėtas XVIII a. Tai žydų virtuvės patiekalas, kuris, pasak legendos, buvo perimtas iš švedų. Bulvių foršmakas paruošiamas labai greitai. Patiekalo pagrindas yra silkės filė, kuri susmulkinama peiliu arba trintuvu. Silkė turi didelę įtaką patiekalo skoniui, todėl reikėtų stengtis rinktis ne per sūrią. Per sūrią silkę galima valandą pamirkyti piene.
Žingsnis 1
Supjaustykite silkės filė. Įsitikinkite, kad filė neturi kaulų. Silkę sumalkite mėsmale.
Žingsnis 2
Susmulkinkite bulves ir kiaušinį. Virtas bulves ir kiaušinius pertrinkite per mėsmalę. Sudėkite silkę, kiaušinius ir bulves į dubenį, įpilkite augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite. Jei silkė nepakankamai sūri, galite įberti druskos pagal skonį.
Kategorijos