Publikavimo data: 2025-08-18
Fusilli su pesto padažu
Pesto yra bazilikų pagrindu pagamintas itališkas padažas, kurio dedama į įvairius patiekalus, tačiau, mano nuomone, jis puikiai tinka tiesiog su karštais makaronais, nes sūris išsilydo, o padažas įsigeria į makaronus.
Žingsnis 1
Užvirinkite vandenį ir palikite fusilli virti tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės. Kol makaronai verda, paruoškite padažą.
Žingsnis 2
Bazilikus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Žingsnis 3
Į blenderį sudėkite riešutus (originale naudojami kedro riešutai, bet po ranka visada turiu graikinių riešutų, jie taip pat tiks), česnako skilteles, tarkuotą sūrį (aš taip pat naudoju bet kokį sūrį, kuris gerai išsilydo), bazilikus, šiek tiek druskos ir viską užpilkite aliejumi. Viską suplakite mikseriu.
Kategorijos