Viduržemio jūros regiono virtuvė beveik visada pasižymi ypatingu lengvumu, šviežumu ir neprilygstamu skoniu. Jūros gėrybės, parmezanas ir alyvuogių aliejus yra privalomi kiekvieno gastronominio keliautojo pakeliui, o šios gaivios jūros gėrybių ir parmezano salotos - ne išimtis.
Žingsnis 1
Riebalais pateptoje alyvuogių aliejumi keptuvėje apie 1 minutę kepkite atšildytas jūros gėrybes be skysčio, tada pagal skonį įberkite pipirų.
Žingsnis 2
Parmezaną supjaustykite stambiais griežinėliais, o vyšninius pomidorus - puselėmis. Rankomis sutrinkite rukolą, kad ji pradėtų leisti sultis.
Žingsnis 3
Tinkamame inde sumaišykite rukolą, jūros gėrybes, pjaustytus vyšninius pomidorus ir parmezaną. Užpilkite salotas majonezu. Jei reikia, pagardinkite druska.