Publikavimo data: 2024-05-25
Garbanotas berniukas tortas
"Curly Boy" pyragas yra populiarus naminis desertas, pagal paruošimo technologiją panašus į "Pancho" pyragą. Abu tortai gaminami iš grietinės ir biskvito gabalėlių. Tortą lengva paruošti, biskvitas bus minkštas, o grietinė - oro. Biskvito tešloje yra 50 % oro, todėl kepdami laikykite orkaitę uždarytą ir gerai įmuškite kiaušinius - kitaip biskvitas nukris arba visai nepakils. Kremui sutirštinti naudokite ne mažiau kaip 25 % riebumo labai šaltą grietinę.
Žingsnis 1
Iškepkite sausainį. Į dubenį įpilkite 1 puodelį grietinės, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, 1 puodelį cukraus ir sodą. Išmaišykite. Padalykite tešlą į 3 dalis ir į vieną trečdalį įberkite 2 valgomuosius šaukštus kakavos. Supilkite tešlą į formeles ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių. Iškepusius pyragėlius išimkite iš formų ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Giliame dubenyje sumaišykite 1,5 puodelio grietinės su puse puodelio cukraus ir išplakite mikseriu nedideliu greičiu.
Žingsnis 3
Paruoškite torto glajų. Nedideliame puode sumaišykite 50 g grietinės su 1,5 valgomojo šaukšto kakavos, sudėkite šiltą sviestą ir 0,25 puodelio cukraus. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir ištirpinkite glajų, bet neužvirinkite.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Kakavinį pyragą aptepkite grietine, sudėkite dalį vyšnių ir riešutų. Šviesųjį tortą supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais arba sulaužykite atsitiktiniais mažais gabalėliais. Vieną po kito panardinkite juos į grietinėlę ir sudėkite ant tamsaus torto. Pabarstykite riešutais ir likusiomis uogomis, apipilkite likusiu kremu ir glajumi.
Kategorijos