Publikavimo data: 2024-06-22
Gardi lazanija
Lazanija - tai itališkos virtuvės makaronų gaminys, kvadrato arba stačiakampio formos, pagamintas iš plonų tešlos lakštų su įvairių įdarų sluoksniais. Ji pagrįstai laikoma labai neįprastu ir skaniu patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir persijotus miltus.
Žingsnis 2
Nuolat maišykite plaktuvu. Kai tik padažas pradės tirštėti, suberkite muskatą ir druską. Kai padažas pradės virti, išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Bolonese padažui įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus, suberkite prieskonius, makaronus, susmulkintus svogūnus ir morkas, apkepkite ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Formos dugną ištepkite aliejumi ir bešamelio padažu, o ant viršaus užberkite sūrio. Tada paskleiskite lazanijos makaronų lakštus, ant viršaus sudėkite mėsos įdarą ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Ant mėsos įdaro vėl užtepkite bešamelio padažo, ant viršaus užbarstykite sūrio. Visus sluoksnius dėkite ta pačia tvarka. Paskutinis sluoksnis turėtų būti sūrio. Norėdamas pajusti visą itališką atmosferą, lazaniją mėgstu patiekti su vynu.
Kategorijos