Gardi lazanija pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Gardi lazanija

Lazanija - tai itališkos virtuvės makaronų gaminys, kvadrato arba stačiakampio formos, pagamintas iš plonų tešlos lakštų su įvairių įdarų sluoksniais. Ji pagrįstai laikoma labai neįprastu ir skaniu patiekalu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
256 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gardi lazanija Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir persijotus miltus.

Žingsnis 2

Gardi lazanija Žingsnis 2
Nuolat maišykite plaktuvu. Kai tik padažas pradės tirštėti, suberkite muskatą ir druską. Kai padažas pradės virti, išjunkite ugnį.

Žingsnis 3

Gardi lazanija Žingsnis 3
Bolonese padažui įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus, suberkite prieskonius, makaronus, susmulkintus svogūnus ir morkas, apkepkite ir troškinkite 10 minučių.

Žingsnis 4

Gardi lazanija Žingsnis 4
Formos dugną ištepkite aliejumi ir bešamelio padažu, o ant viršaus užberkite sūrio. Tada paskleiskite lazanijos makaronų lakštus, ant viršaus sudėkite mėsos įdarą ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Ant mėsos įdaro vėl užtepkite bešamelio padažo, ant viršaus užbarstykite sūrio. Visus sluoksnius dėkite ta pačia tvarka. Paskutinis sluoksnis turėtų būti sūrio. Norėdamas pajusti visą itališką atmosferą, lazaniją mėgstu patiekti su vynu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos