Gardi naminė šavarma su krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-21

Gardi naminė šavarma su krevetėmis

Naminė šavarma - tai supaprastinta garsaus gatvės maisto versija. Per pastaruosius 20 metų šavarma tapo tokia garsi, kad atsirado daugybė jos gaminimo variantų: su mėsa, paukštiena, jūros gėrybėmis ir net vegetariška. Įdomus šavarmos paruošimo variantas yra šavarma su krevetėmis, kuri iš tiesų labiau primena salotas pitos duonoje.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Gardi naminė šavarma su krevetėmis Žingsnis 1
Agurką supjaustykite gana stambiais griežinėliais, o pomidorą - nedideliais griežinėliais. Peiliu susmulkinkite česnaką. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Padažui nedideliame dubenėlyje sumaišykite kečupą ir majonezą.

Žingsnis 2

Gardi naminė šavarma su krevetėmis Žingsnis 2
Išskleiskite pitą ant darbastalio, patepkite ją padažu su nedideliu įdubimu nuo krašto ir išdėliokite salotų lapus, ant jų agurkus, pomidorus, tada krevetes ir galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Suvyniokite suktinuką.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šavarma, padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, islandija, pietūs, vakarienė, užkandis, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos