Publikavimo data: 2025-08-17
Gardus bulvių pyragas
Kai laukiate svečių, bet neturite laiko gaminti, iškepkite šį nuostabų ir greitą pyragą. Pyragas gaunasi labai skanus, orus ir minkštas. Jis papuoš jūsų stalą ir taps susitikimo akcentu. O pridėjus krevečių, pyragas taps ne tik apetitiškas, bet ir originalus. Toks pyragas džiugins jus ir jūsų artimuosius rytinių pusryčių ar lengvos vakarienės metu, papuoš šventinį stalą. Pyragas puikiai padės jums pasivaikščiojimo, kelionės ar atostogų gamtoje metu.
Žingsnis 1
Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, įberkite druskos pagal skonį ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, sudėkite į jį susmulkintas bulves. Virkite apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Morkas, nuluptus salierus ir sūrį sutarkuokite stambia arba vidutinio stambumo tarka. Susmulkinkite petražoles ir aitriąją papriką. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, prieš tai juos nulupę.
Žingsnis 3
Visas daržoves sudėkite į gilią kepimo skardą, iš anksto pateptą aliejumi. Pagardinkite pipirais ir druska. Suberkite prieskonius. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais ir kartu su krevetėmis sudėkite į daržoves. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Viską dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Kai bulvės išvirs, perkoškite jas per sietelį ir perkelkite į patogų gilų dubenį. Įdėkite šiek tiek sviesto ir sutrinkite šakute, kol susidarys košė. Bulvių košę užpilkite žuvies ir daržovių mišiniu.
Žingsnis 6
Pyragą pašaukite į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Pyragą kepkite, kol jo pluta taps aukso spalvos. Išimkite pyragą iš orkaitės ir uždenkite rankšluosčiu. Leiskite jam šiek tiek pravėsti.
Kategorijos