Publikavimo data: 2025-08-17
Gardus grybų terinas
Terino gimtinė - Prancūzija. Jį galima gaminti iš įvairių rūšių mėsos, žuvies, paukštienos ir net vaisių. Svarbu, kad terinas būtų kepamas ilgoje stačiakampėje formoje. Prancūzijoje jis vadinamas terrine. Terrine su grybais yra labai apetitiškas, gražus ir aromatingas patiekalas. Jis taps įdomiu jūsų šventinio stalo akcentu ir maloniai nustebins jūsų artimuosius bei svečius. Šio mėsos patiekalo su grybais skonis nepaliks abejingo nė vieno gurmano. Terinas gaunasi kreminis, švelnus, malonios aksominės tekstūros. Kad būtų ryškiau, papuoškite jį rozmarino šakele ir šermukšnio uogomis, ir jūsų svečiai liks sužavėti.
Žingsnis 1
Pirmiausia sudėkite grybus ant kepimo skardos ir patepkite alyvuogių aliejumi. Dėkite juos į orkaitę 15 minučių į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Tada ištraukite juos iš orkaitės ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Norėdami pagaminti maltinukus, duoną ir grietinėlę sutrinkite šakute. Įdėkite vieną kiaušinį, smulkintą svogūną, duonos mišinį, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Tada kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Tada į formą atsargiai sudėkite pusę maltos mėsos, ant viršaus išdėliokite grybus. Tada sudėkite antrąją pusę maltos mėsos. Šlapiomis rankomis aptepkite maltą mėsą ir pabarstykite džiūvėsėliais bei sezamo sėklomis.
Žingsnis 4
Uždenkite formą folija ir 45 minutėms pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Praėjus 45 minutėms, nuimkite foliją ir dar 15 minučių kepkite 220 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos