Publikavimo data: 2024-06-08
Gardus kalakutienos patiekalas
Mantai - azijietiškas patiekalas, kurį sudaro plonai supjaustyta malta mėsa plonai suvyniotoje tešloje, kepama ant garų, paprastai mantovarkoje. Įdarą gali sudaryti bet kokios rūšies mėsa su daržovėmis. Šio recepto įdaras yra labai lengvas ir sveikas, todėl tinka visiems šeimos nariams, įskaitant vaikus. Mantai su kalakutiena užims garbingą vietą ant šventinio ir kasdienio stalo.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į dubenį, įberkite druskos ir kiaušinį. Mišinį suplakite plaktuvu. Supilkite miltus ir išminkykite. Tešla turi būti elastinga, bet nelipni. Jei miltų nepakanka, galite įberti dar šiek tiek miltų. Atidėkite tešlą į šalį ir palikite maždaug 30 minučių kambario temperatūroje. Norėdami paruošti įdarą, paruoštą mėsą pertrinkite per mėsmalę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir palikite maždaug 15 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į vienodus gabalėlius, gabalėlio dydis turi būti ne didesnis kaip 3-4 cm. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite taip, kad tešla būtų kuo plonesnė, ir dėkite po šaukštą maltos mėsos, galima ir šiek tiek daugiau. Suformuokite mantą, sujungkite priešingas puses, tada suklijuokite kampus.
Žingsnis 3
Į tinkamą indą įpilkite aliejaus ir į jį įmerkite kiekvieną maišelį, tada dėkite ant garintuvo ar mantovaro stovo. Virkite apie 35-40 minučių.
Kategorijos