Publikavimo data: 2024-05-19
Gardūs kalmarai su ryžių makaronais keptuvėje
Ryžių makaronai yra vienas pagrindinių Azijos virtuvės garnyrų, prilygstantis kvietiniams udon makaronams ir grikių soba makaronams. Šie makaronai yra lengvo, švelnaus skonio ir labai universalūs. Juos galima gaminti su vištiena, jautiena, kiauliena, žuvimi ir net tofu. Ryžių makaronai su jūros gėrybėmis, ypač kalmarais, turi ypatingo žavesio. Tokiame derinyje nė vienas ingredientas neužgožia kito, viskas darniai sugyvena ir puikiai papildo vienas kitą.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžių makaronus. Įmeskite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 minutes, tada makaronus išverskite ant sietelio ir perliekite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas, kalmarus išvirkite, nuimkite plėvelę ir supjaustykite žiedais, pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su išspaustu česnaku, imbierą susmulkinkite.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 5-6 minutes kepkite kalmarus. Atskiroje keptuvėje taip pat įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morkas, kol suminkštės, suberkite imbierą ir pakepkite dar minutę, tada sudėkite pomidorus ir česnaką ir patroškinkite porą minučių.
Žingsnis 4
Į daržoves įmuškite 3 žalius vištų kiaušinius ir intensyviai maišykite 3 minutes, įsitikinkite, kad kiaušinių baltymai nesustingo, prieš tolygiai įsimaišydami į daržoves. Tada sudėkite ryžių makaronus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, sudėkite kalmarus ir vėl viską išmaišykite.
Kategorijos