Publikavimo data: 2025-08-19
Gardūs koldūnai su malta mėsa
Gardūs koldūnai su malta mėsa - švelnus sultingas įdaras, minkšta plona tešla ir neįtikėtinas lauro skonis, kuris tiesiog apgaubia visą virtuvę. Švelni tešla su krapais suteikia patiekalui ypatingo grakštumo, ne tik papildo patiekalo skonį, bet ir pakylėja jį į visiškai naują lygmenį.
Žingsnis 1
Nedideliame dubenyje suplakite kiaušinius su druska. Supilkite kefyrą, suberkite sodą ir dar kartą išmaišykite. Leiskite mišiniui 15 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Kad pagamintumėte faršą, sumalkite kiaulieną ir jautieną mėsmale, į faršą įmaišykite 2 svogūnus, taip pat sumaltus mėsmale, kad faršas būtų sultingesnis. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 3
Suberkite smulkintus krapus, miltus ir minkykite tešlą rankomis, kol ji nebelips prie rankų. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pailsėti dar 25 minutes.
Žingsnis 4
Į nedidelį dubenėlį įdėkite lauro lapus ir užpilkite juos verdančiu vandeniu. Gautą sultinį palaipsniui supilkite į maltą mėsą ir įsitikinkite, kad ji yra sultinga. Įdėkite smulkiai pakepintą svogūną. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Iš likusios tešlos iškočiokite maždaug 2-3 mm storio sluoksnį ir stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieno gabalėlio vidurį dėkite šiek tiek įdaro ir suformuokite koldūnus. Virkite juos pasūdytame verdančiame vandenyje 5 minutes.
Kategorijos