Gardus moliūgas su grybais sojų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-21

Gardus moliūgas su grybais sojų padaže

Orkaitėje keptas moliūgas yra ne tik sveikas produktas, bet ir skanus priedas prie bet ko. Kartu su švelniais keptais grybais ir būdingu ryškiu sojų padažo skoniu moliūgas tampa tobulai subalansuotu patiekalu, kurį kartą paragavę negalėsite nustoti jo mėgti.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Gardus moliūgas su grybais sojų padaže Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais ir tolygiai paskleiskite ant aliejumi patepto kepimo indo dugno. Dėkite į 200 ℃ įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Gardus moliūgas su grybais sojų padaže Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o grybus - ketvirčiais. Viską 5-7 minutes kepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Baigiant kepti pagal skonį įpilkite sojų padažo, druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Gardus moliūgas su grybais sojų padaže Žingsnis 3
Į formą su moliūgais sudėkite pakepintus svogūnus ir grybus. Įdėkite žiedlapiais supjaustytą česnaką. Pašaukite į įkaitintą 180 ℃ orkaitę dar 10 minučių, tada palikite dar 10 minučių pastovėti dar šiltoje orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos