Gardus naminis upėtakių paštetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Gardus naminis upėtakių paštetas

Raudona žuvis visada užėmė ypatingą vietą ant šventinio stalo. Ji patiekiama kaip įvairių sumuštinių, salotų, suktinukų ir kitų patiekalų dalis. Tačiau vieną iš neįprastų patiekalų iš upėtakių galima pagrįstai vadinti paštetu su upėtakiais. Šis patiekalas ne tik originalus, bet ir nepaprastai skanus. Jis puikiai paįvairins šventinį stalą, atgaivins jį naujais skoniais ir neįprastomis tekstūromis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Gardus naminis upėtakių paštetas Žingsnis 1
Įtrinkite upėtakių kepsnius druska ir suvyniokite į foliją. Dėkite žuvį ant kepimo skardos ir kepkite 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Kai šiek tiek atvės, iškeptą upėtakį šakute suplėšykite į nedidelius gabalėlius.

Žingsnis 2

Gardus naminis upėtakių paštetas Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Sudėkite jas į puodą su šaltu vandeniu, užvirinkite, tada pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir nukelkite nuo viryklės. Krevetes smulkiai supjaustykite. Želatiną ištirpinkite vandenyje ir palikite 5 minutes išbrinkti.

Žingsnis 3

Gardus naminis upėtakių paštetas Žingsnis 3
Sumaišykite keptą lašišą su smulkintomis krevetėmis, majonezu ir grietinėle. Į mišinį įmaišykite išbrinkusią želatiną. Ant formos dugno sudėkite plonus lengvai sūdyto upėtakio griežinėlius. Ant jų tolygiai paskirstykite visą paštetą, po to - dar vieną sluoksnį lengvai sūdyto upėtakio. Palikite šaldytuve 15 minučių, kad paštetas sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, česnakų sezonas, žuvies užkandžiai, žuvies paštetai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos