Publikavimo data: 2025-08-20
Gardus naminis upėtakių paštetas
Raudona žuvis visada užėmė ypatingą vietą ant šventinio stalo. Ji patiekiama kaip įvairių sumuštinių, salotų, suktinukų ir kitų patiekalų dalis. Tačiau vieną iš neįprastų patiekalų iš upėtakių galima pagrįstai vadinti paštetu su upėtakiais. Šis patiekalas ne tik originalus, bet ir nepaprastai skanus. Jis puikiai paįvairins šventinį stalą, atgaivins jį naujais skoniais ir neįprastomis tekstūromis.
Žingsnis 1
Įtrinkite upėtakių kepsnius druska ir suvyniokite į foliją. Dėkite žuvį ant kepimo skardos ir kepkite 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Kai šiek tiek atvės, iškeptą upėtakį šakute suplėšykite į nedidelius gabalėlius.
Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Sudėkite jas į puodą su šaltu vandeniu, užvirinkite, tada pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir nukelkite nuo viryklės. Krevetes smulkiai supjaustykite. Želatiną ištirpinkite vandenyje ir palikite 5 minutes išbrinkti.
Žingsnis 3
Sumaišykite keptą lašišą su smulkintomis krevetėmis, majonezu ir grietinėle. Į mišinį įmaišykite išbrinkusią želatiną. Ant formos dugno sudėkite plonus lengvai sūdyto upėtakio griežinėlius. Ant jų tolygiai paskirstykite visą paštetą, po to - dar vieną sluoksnį lengvai sūdyto upėtakio. Palikite šaldytuve 15 minučių, kad paštetas sustingtų.
Kategorijos