Publikavimo data: 2024-05-26
Gardus pyragas su vištiena, grybais ir sūriu
Pyragas su vištiena, sūriu ir grybais asocijuojasi su skaniais kaimiškais pyragais iš krosnies. Šiuolaikinis receptas nepablogina tokių produktų tekstūros ir skonio, jis išlieka savaitgalio patiekalu arba atėjus svečiams. Negalima sakyti, kad jis yra brangus ar jo paruošimas užtrunka pernelyg ilgai. Laiko sugaištama tik įdarui paruošti - ir tai yra jo pergalinga pusė.
Žingsnis 1
Grybus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais ir siųskite kepti į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 2
Susmulkinkite lydytą sūrį ir supilkite kečupą. Išmaišykite. Dubenyje sumaišykite vištienos krūtinėlę ir grybus, lydytą sūrį ir kečupą. Pagal skonį įberkite smulkintų petražolių, druskos ir maltų juodųjų pipirų ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite tešlą. Iškirpkite 10-12 trikampėlių ir išdėliokite juos apskritos gėlės forma. Centre turi būti atviras apskritimas. Kad į jį nepatektų įdaro, įdėkite apverstą stiklinę arba puodelį. Ant tešlos ratu kaip pirmąjį sluoksnį sudėkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.
Žingsnis 4
Ant sūrio uždėkite vištienos, grybų ir žolelių įdarą. Uždenkite įdarą tešlos "žiedlapiais" ir užfiksuokite kampus. Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir siųskite jį į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 30-35 minutėms.
Kategorijos