Publikavimo data: 2025-08-20
Gardūs spagečiai su vištienos krūtinėle
Spagečiai yra 2 mm skersmens apvalaus skerspjūvio makaronai. Kadaise spagečiai būdavo 50 cm ilgio. Tačiau tokius ilgus makaronus laikyti nepatogu, todėl laikui bėgant jų dydis sumažėjo. Dabar spagečių ilgis yra 25 cm. Prieš pirkdami atidžiai išstudijuokite etiketę. Pageidautina, jei į makaronų sudėtį įeis vanduo, miltai ir alyvuogių aliejus. Spagečiai visada patiekiami su padažu, jo rūšių yra labai daug. Spagečių ir padažo gaminimas neužima daug laiko, o patiekalas gaunasi labai skanus.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę virkite pasūdytame vandenyje, kol beveik išvirs, maždaug 20 minučių. Stenkitės krūtinėlės nepervirti, nes ji taps sausa ir neskani. Mėsą atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite keptuvėje su sviestu 2-3 minutes, kol taps permatomi.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsą prie svogūnų ir maišydami kepkite dar 3 minutes. Ant mėsos supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, uždenkite ir 3-4 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Išvirkite spagečius pasūdytame vandenyje pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Išimkite spagečius ir nusausinkite juos sietelyje. Makaronus perplaukite šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
Žingsnis 5
Perkelkite spagečius į keptuvę su vištiena ir grietinėle, gerai išmaišykite, pabarstykite prieskoniais ir 2-3 minutes kaitinkite keptuvėje. Dėkite į lėkštę.
Kategorijos