Publikavimo data: 2024-06-16
Gardūs sūrio pyragėliai su sultenėmis
Sūrio pyragaičiai su sultenėmis yra vietinis rusų patiekalas. Senovėje šis patiekalas buvo dedamas ant šventinio stalo, ir ši tradicija išliko iki mūsų dienų. Sūrio pyragėliai bus puikus priedas prie bet kurio stalo. Sūrio pyragaičiai ne tik skanūs, bet ir greitai paruošiami.
Žingsnis 1
Užpilkite sultenes šiltu vandeniu, kad 10 minučių suminkštėtų ir išbrinktų. Į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską. Išmaišykite. Jei varškė labai tiršta, gali prireikti dar vieno kiaušinio. Tada nuolat maišydami iki vientisos masės toliau pilkite kvietinius miltus ir manų kruopas. Tada įberkite cukraus ir druskos. Į masę suberkite sultenes, jas tolygiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Formuokite sūrio pyragėlius, mirkydami varškės masės dalis miltuose. Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi sudėkite sūrio pyragėlius su sultenėmis. Kepkite 3-4 min. ant vidutinės ugnies iš vienos pusės ir 7-9 min. po dangčiu iš kitos pusės ant silpnos ugnies.
Kategorijos