Publikavimo data: 2024-06-16
Gardūs trikampiai pitos pyragėliai
Trikampio formos pitos pyragaičiai gaunami apetitiški, su rudu ir traškia plutele. Pyragėlius labai lengva paruošti be vargo su tešla. O jei įdarą paruošite iš anksto, pyragėliai bus paruošti per kelias minutes. Įdaro sudėtį galima keisti pagal savo skonį, pridedant sūrio, bryndzos, keptų grybų, žaliųjų svogūnų, taip pat įvairių prieskonių. Šiems pyragėliams reikės pačių paprasčiausių ingredientų, o gausite sotų ir skanų skanėstą prie arbatos.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir išvirkite. Sutrinkite bulves ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Svogūnus ir grybus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi. Smulkiai supjaustykite petražoles ir pomidorus. Paruoškite įdarą: sumaišykite bulvių košę, grybus, žalumynus, pomidorus ir majonezą. Įdarą pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 3
Supjaustykite pitą ilgomis juostelėmis. Ant vieno krašto uždėkite įdaro ir susukite pitą į trikampį taip, kad pyragas būtų uždaras iš visų pusių. Tokiu pat būdu suvyniokite likusias pitos juosteles.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius. Panardinkite trikampėlius iš visų pusių į kiaušinių plakinį. Tada apkepkite trikampėlius iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje, kol paruduos.
Kategorijos