Publikavimo data: 2025-08-17
Gardūs turkiški makaronai su kefyru, svogūnais ir sūriu
Makaronai - tai makaronų gaminys, kuris dėl savo ryškaus skonio ir prieinamumo susilaukė didžiulio populiarumo, nes jį pagaminti gali net pradedantysis. Turkišku stiliumi paruošti makaronai su kefyru, svogūnais ir sūriu yra labai skanūs ir patrauklūs.
Žingsnis 1
Makaronus išvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais, kartu su lauro lapais sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, tada uždenkite dangčiu ir kepkite dar 4 minutes. Į svogūnus įpilkite 30 ml vandens, druskos ir cukraus. Išmeskite lauro lapus ir troškinkite svogūnus apie 10 minučių. Į svogūnus sudėkite smulkintą česnaką, maltus pipirus ir prieskonines žoleles ir pavirkite minutę.
Žingsnis 3
Sūrį ir sūdytą varškę supjaustykite mažais kubeliais. Nusausinkite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su svogūnu. Supilkite kefyrą, išmaišykite, sudėkite bryndzos kubelius ir tarkuotą kietąjį sūrį. Viską kartu kaitinkite apie 30 sekundžių.
Kategorijos