Publikavimo data: 2024-10-22
Gardus vištienos ir grybų pyragas
Vienas iš puikių kepinių - prancūziškos kilmės Lotaringijos pyragas. Šis pyrago variantas yra toks universalus, kad tinka absoliučiai bet kokiai šventei ir patiekiamas kaip užkandis arba pagrindinis karštas patiekalas šventiniam stalui. Dėl originalaus šviežios ir traškios smėlinės tešlos krepšelio, pripildyto sotaus daržovių, mėsos ir grybų įdaro, užpilto dvigubos grietinėlės, kiaušinių ir sūrio mišiniu, derinio pyragas gaunasi labai sotus ir beprotiškai apetitiškas. Todėl šis patiekalas yra labai populiarus, o jo aromatas, išvaizda ir skonis jaudina visus naminio kepimo mėgėjus.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į persijotus miltus supilkite vandenį ir ištirpintą sviestą. Įmaišykite kiaušinį ir druską. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus ir užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
Žingsnis 2
Virtą vištienos filė supjaustykite griežinėliais. Supjaustykite brokolius ir grybus. Grybus ir brokolius apkepkite keptuvėje. Grybus ir brokolius sudėkite į atskirą dubenį, sudėkite filė ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Grietinėlę supilkite į atskirą dubenį arba gilų indą, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, muskato riešuto ir tarkuoto sūrio. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimo indą. Į formą sudėkite tešlą taip, kad šonai būtų aukšti. Ant tešlos sudėkite įdarą ir užpilkite skystu mišiniu. Siųskite pyragą į orkaitę 50 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos