Publikavimo data: 2024-10-15
Gardžios įdarytos cukinijos su kuskusu
Kuskusas yra dietinis maistas, jame taip pat gausu vitaminų ir mikroelementų, ypač vitamino B5, kuris gerina plaukų ir odos būklę. Dėl jo patiekalas bus ne tik skanus, bet ir sveikas. Kuskusas tradiciškai ruošiamas su mėsa. Ši kruopų košė puikiai ją papildo ir tampa bet kokio šventinio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Gerai įkaitintoje keptuvėje tris minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite smulkintą česnaką ir tarkuotas morkas, išmaišykite ir troškinkite dar kelias minutes. Kol daržovės troškinasi, užvirinkite vandenį. Kuskusą užpilkite viena stikline verdančio vandens. Uždenkite kruopas dangčiu ir leiskite išbrinkti. Tai užtruks apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Sumaišykite maltą mėsą su druska, pipirais, išbrinkusiu kuskusu, puse keptų daržovių ir krapais. Į kepimo indo dugną sudėkite likusias keptas daržoves. Tęskite cukinijų kimšimą malta mėsa ir daržovėmis. Išdėliokite įdarytas cukinijas ant formos dugno.
Žingsnis 3
Padažui naudokite kečupą, grietinę, druską, cukrų ir likusį karštą vandenį. Gerai išmaišykite. Padažą užpilkite ant cukinijų. Uždenkite kepimo formą folija ir siųskite į iki 180 C įkaitintą orkaitę 60 minučių. Kol cukinijos kepa, kelis kartus užpilkite ant jų formos dugne susidariusį padažą.
Kategorijos