Publikavimo data: 2025-08-17
Gardžios sluoksniuotos tešlos salotos su jautiena
Jei kas nors atostogų metu norėtų nukrypti nuo taisyklių ir pakeisti tradicines salotas "Olivier", siūloma užkandžio versija tam visiškai tinka. Ji ruošiama jautienos pagrindu, tačiau turi du ypatingus ingredientus - sūrį ir riešutus. Tai, žinoma, šiek tiek pakeičia patiekalo skonio suvokimą, bet ne į blogąją pusę. Be to, virta jautiena yra dietiniuose maitinimo planuose naudojamas produktas, todėl užkandis gana tinka išrankiems valgytojams. Tokios salotos neabejotinai papuoš bet kokį šventinį stalą.
Žingsnis 1
Išvirkite jautieną ir kiaušinius ir atvėsinkite. Sutarkuokite agurkus, kiaušinius ir sūrį. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su tarkuotais agurkais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite jautieną ir sudėkite ją į lėkštę kaip pirmąjį sluoksnį. Antrajame sluoksnyje paskleiskite agurkus su česnakais ir aptepkite majonezu.
Žingsnis 3
Trečiajam sluoksniui salotas apibarstykite sūriu ir aptepkite majonezu. Ant viršaus užtepkite tarkuotų kiaušinių, po to - majonezo. Ant salotų užberkite smulkintų graikinių riešutų.
Kategorijos