Gardžios upėtakių riletės su alyvuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Gardžios upėtakių riletės su alyvuogėmis

"Riette" yra prancūziškas patiekalas, primenantis paštetą, tačiau nuo jo besiskiriantis didesniais gabalėliais. Tai visavertis savarankiškas patiekalas, kurį turėtų paragauti kiekvienas prancūzų virtuvės mėgėjas. Apetitiškas upėtakių rilettes su alyvuogėmis - tai nuostabus patiekalas, kuriame puikiai dera raudona žuvis ir marinuotos alyvuogės ir kuris savo skoniu pribloškia vaizduotę.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Gardžios upėtakių riletės su alyvuogėmis Žingsnis 1
Sudėkite upėtakio filė į puodą, supilkite baltąjį vyną ir pastatykite ant kaitlentės. Vyną užvirinkite ir kepkite upėtakius po dangčiu apie 5 minutes ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Gardžios upėtakių riletės su alyvuogėmis Žingsnis 2
Išimkite filė nuo odos ir šakute susmulkinkite ją į nedidelius gabalėlius. Apelsino žievelę 1 minutę pakaitinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje. Alyvuoges supjaustykite ketvirčiais, o sviestą - mažais kubeliais ir ištirpinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Gardžios upėtakių riletės su alyvuogėmis Žingsnis 3
Gilioje salotinėje sumaišykite dar karštą žuvį, ištirpintą sviestą, susmulkintas alyvuoges ir skrudintą citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, perpilkite į stiklainius ir palikite atvėsti šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, česnakų sezonas, žuvies užkandžiai, žuvies paštetai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos