Publikavimo data: 2025-08-20
Gardžios upėtakių riletės su alyvuogėmis
"Riette" yra prancūziškas patiekalas, primenantis paštetą, tačiau nuo jo besiskiriantis didesniais gabalėliais. Tai visavertis savarankiškas patiekalas, kurį turėtų paragauti kiekvienas prancūzų virtuvės mėgėjas. Apetitiškas upėtakių rilettes su alyvuogėmis - tai nuostabus patiekalas, kuriame puikiai dera raudona žuvis ir marinuotos alyvuogės ir kuris savo skoniu pribloškia vaizduotę.
Žingsnis 1
Sudėkite upėtakio filė į puodą, supilkite baltąjį vyną ir pastatykite ant kaitlentės. Vyną užvirinkite ir kepkite upėtakius po dangčiu apie 5 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Išimkite filė nuo odos ir šakute susmulkinkite ją į nedidelius gabalėlius. Apelsino žievelę 1 minutę pakaitinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje. Alyvuoges supjaustykite ketvirčiais, o sviestą - mažais kubeliais ir ištirpinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Gilioje salotinėje sumaišykite dar karštą žuvį, ištirpintą sviestą, susmulkintas alyvuoges ir skrudintą citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, perpilkite į stiklainius ir palikite atvėsti šaldytuve.
Kategorijos