Garuose virti ryžiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Garuose virti ryžiai

Garuose virti ryžiai maksimaliai išsaugo visas naudingąsias savybes. Virti ryžiai yra ne virti garuose, kaip mano daugelis žmonių, o troškinti. Norint tai padaryti, būtina juos virti puode su dangčiu ir tiksliai laikytis virimo technologijos. Virimo laikas ir vandens kiekis gali skirtis priklausomai nuo pasirinktos ryžių veislės. Baltieji ryžiai verdami mažiausiai - iki 25 minučių, ruduosius ir laukinius ryžius teks virti ilgiau - iki 50 minučių.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Garuose virti ryžiai Žingsnis 1
Paruoškite garuose virtus ryžius. Paruoškite puodą su šaltu vandeniu. Ant didelės ugnies užvirinkite ryžius. Tada perjunkite viryklę į silpną kaitrą, įdėkite gabalėlį sviesto.

Žingsnis 2

Garuose virti ryžiai Žingsnis 2
Baigkite virti ryžius garuose. Ryžius pasūdykite. Sandariai uždenkite dangčiu be skylučių. Virkite 20-25 minutes. Praėjus šiam laikui, puodą nukelkite nuo ugnies. Išmaišykite turinį. Vėl uždenkite dangčiu ir palaikykite 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos