Publikavimo data: 2024-06-08
Garuose virti ryžiai
Garuose virti ryžiai maksimaliai išsaugo visas naudingąsias savybes. Virti ryžiai yra ne virti garuose, kaip mano daugelis žmonių, o troškinti. Norint tai padaryti, būtina juos virti puode su dangčiu ir tiksliai laikytis virimo technologijos. Virimo laikas ir vandens kiekis gali skirtis priklausomai nuo pasirinktos ryžių veislės. Baltieji ryžiai verdami mažiausiai - iki 25 minučių, ruduosius ir laukinius ryžius teks virti ilgiau - iki 50 minučių.
Žingsnis 1
Paruoškite garuose virtus ryžius. Paruoškite puodą su šaltu vandeniu. Ant didelės ugnies užvirinkite ryžius. Tada perjunkite viryklę į silpną kaitrą, įdėkite gabalėlį sviesto.
Žingsnis 2
Baigkite virti ryžius garuose. Ryžius pasūdykite. Sandariai uždenkite dangčiu be skylučių. Virkite 20-25 minutes. Praėjus šiam laikui, puodą nukelkite nuo ugnies. Išmaišykite turinį. Vėl uždenkite dangčiu ir palaikykite 10 minučių.
Kategorijos