Publikavimo data: 2024-03-29
Garuose virtų ryžių plovas
Pilavo pagrindas - trapūs ryžiai. Nuo jo priklauso tekstūra. Namuose pagal plovo su garuose virtais ryžiais receptą sakoma, kad geriausiai tinka ilgagrūdžiai ryžiai. O jei jie virti garuose, sėkmė garantuota. Visa esmė ta, kad tokios kruopos nevirsta, t. y. ryžiai išliks trapūs net ir ilgai verdant.
Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitintame aliejuje pakaitomis pakepinkite svogūnus, vištieną ir morkas. Sudėkite pakepintus ingredientus, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite plovą. Į beveik paruoštą zivraką supilkite garuose virtų ilgagrūdžių ryžių. Kruopos turi visiškai uždengti vištieną ir daržoves. Katile esantį plovą užpilkite verdančiu vandeniu ir druska. Uždenkite indą dangčiu ir užvirkite (apie 10 minučių). Sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite garuose virtų ryžių plovą dar 45 minutes. Likus maždaug 20 minučių iki pabaigos įberkite česnako.
Kategorijos