Publikavimo data: 2024-06-16
Gausi kiaušinienė su krevetėmis keptuvėje.
Kiaušinienė yra vienas labiausiai paplitusių patiekalų pasaulyje, atkeliavęs iš prancūzų virtuvės. Klasikinis kiaušinienės receptas yra nepadoriai paprastas - į keptuvę įmuškite kiaušinius ir pagal skonį įberkite druskos. Kad būtų maistingesni, virėjai į juos gali dėti daržovių, mėsos, vištienos ir net jūros gėrybių, todėl kiaušinienė iš paprasto patiekalo patenka į tikrų kulinarinių šedevrų kategoriją.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų, o česnaką perbraukite per specialų presą arba susmulkinkite peiliu. Viską sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir kepkite apie 3 minutes.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite pomidorą ir sudėkite į keptuvę kartu su česnaku ir svogūnu. Kelias minutes pakepkite kartu. Tada į keptuvę įmuškite 2 kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir sudėkite krevetes. Viską troškinkite po dangčiu dar 2 minutes ir nuimkite nuo viryklės.
Kategorijos