Publikavimo data: 2024-05-26
Gausiai troškintos dešrelės
Sotė su dešrelėmis visada soti ir skani. Ją mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Be to, kad ji sveika dėl daržovių, dešrelės jos sudėtyje sukuria pikantiškumo, kutenančio mūsų receptorius. Patiekalui nereikia išleisti per daug, produktai yra gana prieinami. Ir jam paruošti nereikia daug laiko.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite stambiais gabalėliais, morkas - kubeliais, svogūną - ketvirčiais, o pomidorą - mažais kubeliais. Iš dešrelių išimkite apvalkalą ir supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Ant ugnies pastatykite puodą arba ketaus keptuvę, supilkite augalinį aliejų, įdėkite gabalėlį sviesto ir įkaitinkite. Sudėkite bulves, morkas, svogūnus, lauro lapą, išmaišykite. Apkepkite visas daržoves, suberkite prieskonius.
Žingsnis 3
Į lengvai apkeptą masę sudėkite pomidorus, išmaišykite ir troškinkite 5 minutes. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų daržoves. Užvirinkite, sudėkite griežinėliais supjaustytas dešreles. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių. Išjunkite ugnį, išimkite lauro lapą, sudėkite česnaką ir išmaišykite. Į puodą su troškiniu suberkite smulkintą kalendrą ir petražoles.
Kategorijos