Publikavimo data: 2024-05-26
Gausios salotos su silke ir duona
Sočios salotos su silke ir duona nėra sudėtingos, jos gali būti puikus šventinis užkandis arba kasdienis greitas patiekalas. Dėl pikantiško, sūraus skonio jos tikrai patiks visiems šeimos nariams ir svečiams.
Žingsnis 1
Kepkite riekelėmis supjaustytą duoną, kol ji taps auksinė. Ji turi būti šiek tiek kieta ir traški. Supilkite jas į atskirą indą. Įberkite druskos, pipirų, sauso česnako. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Į dubenį suberkite cukrų, žiupsnelį druskos, supilkite stalo actą ir išmaišykite. Palikite svogūnus marinuotis 5 minutes.
Žingsnis 2
Silkės filė supjaustykite kubeliais. Pirmuoju sluoksniu sudėkite silkės filė. Iš marinuotų svogūnų išspauskite skystį ir tolygiu sluoksniu paskleiskite ant silkės. Svogūnų sluoksnį patepkite majonezu.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite kubeliais. Ant kito salotų sluoksnio sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir aptepkite majonezu. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sūrį sudėkite į formą ant pomidorų sluoksnio. Paskutinis salotų sluoksnis - skrebučiai.
Kategorijos