Publikavimo data: 2025-08-20
Gausios salotos su žuvimi ir sūriu
Tradicinės rusų virtuvės žuvies salotos yra patiekalas "silkė po kailiu". Šis receptas buvo nuolat papildomas ir tobulinamas. Į jį buvo dedama obuolių, vištų arba putpelių kiaušinių, marinuotų agurkų ir kitų ingredientų. Šiandien pabandysime suprasti arčiausiai klasikinio varianto esantį variantą, į kurį pridėta sūrio.
Žingsnis 1
Kaip pirmąjį sluoksnį ant lėkštės sutarkuokite bulves, aptepkite jas majonezu. Tada sudėkite silkės filė, svogūną, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Toliau sluoksniuokite tarkuotas morkas ir aptepkite majonezu. Tada ant vidutinės tarkavimo lentelės sutarkuokite kietąjį sūrį, užpilkite jį ant morkų ir vėl aptepkite majonezu.
Žingsnis 3
Supjaustykite kiaušinį, dėkite jį ant kito sluoksnio ir aptepkite majonezu. Pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus sutarkuokite burokėlį, aptepkite majonezu ir, jei norite, papuoškite kiaušinio tryniu.
Kategorijos