Publikavimo data: 2025-08-16
Gausus bulguras su vištiena
Bulgur yra garuose virti ir smulkinti kietieji kviečiai. Dėl apdorojimo garais ir kviečių džiovinimo saulėje produktas įgauna unikalų skonį. Stambios kruopos naudojamos antriesiems patiekalams, smulkios kruopos - mėsos kukuliams, o labai smulkios - salotoms, kepiniams ir desertams. Bulgur vienodai gerai dera su žuvies, mėsos ir daržovių patiekalais. Bulgur su vištiena ir aštriu padažu - puiki idėja šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo sudedamąsias dalis. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, šlaunelių mėsą - griežinėliais, papriką - griežinėliais. Į puodą įdėkite sviesto, įkaitinkite ir 20 min. kepkite pupeles, paprikas ir šlaunelių minkštimą, tada sudėkite opijatus ir troškinkite dar 15 min.
Žingsnis 2
Bulgurą sudėkite prie daržovių ir grybų. Bulgurą, druską ir baltuosius pipirus suberkite į daržoves ir grybus ir maišydami kepkite 7 minutes, tada užpilkite vandeniu ir virkite 20 minučių, kol bulguras sugers visą skystį.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir 5 minutes pakepinkite puode su sviestu. Pagardinkite čiobreliais, džiovintais česnakais ir lauro lapais ir kepkite dar 5 min. Sudėkite pomidorus, pomidorų tyrę ir cukrų, kepkite dar 5 min. Tada supilkite pomidorų sultis, alyvuogių aliejų, vandenį ir pipirus. Virkite 25 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite padažą trintuvu.
Kategorijos