Gausus bulguras su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Gausus bulguras su vištiena

Bulgur yra garuose virti ir smulkinti kietieji kviečiai. Dėl apdorojimo garais ir kviečių džiovinimo saulėje produktas įgauna unikalų skonį. Stambios kruopos naudojamos antriesiems patiekalams, smulkios kruopos - mėsos kukuliams, o labai smulkios - salotoms, kepiniams ir desertams. Bulgur vienodai gerai dera su žuvies, mėsos ir daržovių patiekalais. Bulgur su vištiena ir aštriu padažu - puiki idėja šventiniam stalui.
Gaminimo laikas
125 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Gausus bulguras su vištiena Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo sudedamąsias dalis. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, šlaunelių mėsą - griežinėliais, papriką - griežinėliais. Į puodą įdėkite sviesto, įkaitinkite ir 20 min. kepkite pupeles, paprikas ir šlaunelių minkštimą, tada sudėkite opijatus ir troškinkite dar 15 min.

Žingsnis 2

Gausus bulguras su vištiena Žingsnis 2
Bulgurą sudėkite prie daržovių ir grybų. Bulgurą, druską ir baltuosius pipirus suberkite į daržoves ir grybus ir maišydami kepkite 7 minutes, tada užpilkite vandeniu ir virkite 20 minučių, kol bulguras sugers visą skystį.

Žingsnis 3

Gausus bulguras su vištiena Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir 5 minutes pakepinkite puode su sviestu. Pagardinkite čiobreliais, džiovintais česnakais ir lauro lapais ir kepkite dar 5 min. Sudėkite pomidorus, pomidorų tyrę ir cukrų, kepkite dar 5 min. Tada supilkite pomidorų sultis, alyvuogių aliejų, vandenį ir pipirus. Virkite 25 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite padažą trintuvu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos