Publikavimo data: 2025-08-17
Gausus bulguras su vištiena multicooker keptuvėje
Bulgur - tai sveiki ir maistingi grūdai, nuo seno populiarūs kulinarijoje. Šias kruopas labai lengva paruošti. Bulgur ruošiamas kaip įprasta paprasta košė garnyrui ir kartu su mėsa, daržovėmis. Taip pat ši kruopų košė bus labai skani, jei bus ruošiama kartu ir su mėsa, ir su daržovėmis. Taigi, iš tokio derinio išeis visavertis antrasis karštas patiekalas.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Jei mėgstate stambiai supjaustytas morkas, supjaustykite jas batonais. Susmulkintas daržoves sudėkite į multicookerio dubenį. Įjunkite 15 min. režimą "Kepti" ir maišydami kepkite daržoves apie 5 min.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptas daržoves. Kepkite ingredientus apie 10 minučių, kol mėsa pabals. Įdėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų pagal skonį ir lauro lapą. Pagal skonį galite pridėti mėgstamų prieskonių (pvz., paprikos, kario ir kt.) arba paruoštų patiekalų prieskonių (pvz., plovo). Jei naudojate paruoštus prieskonius, atkreipkite dėmesį į sudėtį, t. y. jei sudėtyje yra druskos, į ją reikėtų atsižvelgti dedant gryną druską, kad patiekalas nebūtų per sūrus.
Žingsnis 3
Į troškintą maistą įberkite bulguro. Supilkite vandenį ir įjunkite "Pilaf" režimą 40 minučių arba "Troškinimo" režimą 30 minučių. Praėjus nustatytam laikui bulguras bus paruoštas. Viską išmaišykite ir patiekite į stalą.
Kategorijos