Publikavimo data: 2025-08-18
Gausūs įdaryti pomidorai su ryžiais
Pomidorai, įdaryti ryžiais, yra subtilus užkandis, paruoštas pagal graikišką receptą. Paruoštas patiekalas būna labai skanus ir aromatingas. Šis receptas priklauso gavėnios laikotarpio variantams, o pats užkandis yra vegetariškas. Mėsa Graikijoje ilgą laiką buvo laikoma brangiu produktu, todėl buvo sukurta daug daržovių patiekalų, kuriuose skonio sodrumas buvo pasiekiamas žolelių sąskaita. Originaliame recepte naudojama daug daugiau aliejaus, todėl, jei norite, jo kiekį galite padidinti.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir pašalinkite visą minkštimą, palikdami tik sieneles. Išmeskite kietą šerdį, o likusią dalį, įskaitant "dangtelius", palikite. Žaliuosius svogūnus supjaustykite plonais žiedais. Išvirusius ryžius sudėkite į atskirą dubenį, į jį suberkite žaliuosius svogūnus ir pomidorų minkštimą. Mišinį užpilkite alyvuogių aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 250 laipsnių. Tada kepimo formą patepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į ją pomidorus. Tada daržoves įdarykite ryžių ir žolelių įdaru ir uždenkite "dangteliais". Įdėkite formą į orkaitę ir palikite patiekalą 25-30 min. pastovėti.
Kategorijos