Gausus khinkali su ajika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Gausus khinkali su ajika

Jei jau seniai norėjote pasigaminti savo khinkali, dabar pats metas. Svarbiausia - noras. Procesas nėra greitas, todėl idealiai tinka gaminti chinkali šeštadienio pietums.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
61 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paruoškite tešlą: persijokite miltus ir sumaišykite su druska.

Žingsnis 2

Gausus khinkali su ajika Žingsnis 2
Atskirkite pusę. Į likusią pusę įpilkite aliejaus ir įpilkite šiek tiek ledinio vandens.

Žingsnis 3

Minkykite, po truputį pildydami vandenį, kol tešla taps minkšta ir elastinga.

Žingsnis 4

Gausus khinkali su ajika Žingsnis 4
Suminkykite tešlą į rutulį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pakilti.

Žingsnis 5

Gausus khinkali su ajika Žingsnis 5
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sumaišykite maltą jautieną su smulkintomis žolelėmis ir svogūnais. Pagardinkite trupučiu druskos ir įdėkite adžikos.

Žingsnis 6

Tada išimkite vandenį iš šaldiklio ir nuolat maišydami po truputį supilkite į maltą mėsą.

Žingsnis 7

Gausus khinkali su ajika Žingsnis 7
Po 30 minučių grįžkite prie tešlos: įberkite pusę likusių miltų ir šiek tiek ledinio vandens. Vėl išminkykite tešlą į elastingą rutulį. Vėl leiskite tešlos kamuoliukui pailsėti 30 minučių.

Žingsnis 8

Po pusvalandžio suberkite likusius miltus ir vėl įpilkite šiek tiek ledinio vandens. Gerai išminkykite tešlą: ji turi būti tvirta ir elastinga.

Žingsnis 9

Gausus khinkali su ajika Žingsnis 9
Išimkite faršą, pabarstykite darbo paviršių miltais.

Žingsnis 10

Paimkite didžiausią turimą puodą (aš turiu 5 litrų), supilkite vandenį ir pastatykite ant ugnies.

Žingsnis 11

Gausus khinkali su ajika Žingsnis 11
Paimkite maždaug 10 cm skersmens lėkštę arba puodelį. Atpjaukite nedidelius tešlos gabalėlius ir iškočiokite norimo skersmens, maždaug 3 mm storio apskritimus.

Žingsnis 12

Gausus khinkali su ajika Žingsnis 12
Į vidurį sudėkite maltą mėsą, palikdami nemažą kraštelį. Viduryje suspauskite akordeoną.

Žingsnis 13

Gausus khinkali su ajika Žingsnis 13
Užspauskite kraštus, kad gautųsi uodegėlė. Tada paimkite uodegėlę, pakelkite ją į viršų ir šiek tiek pasukite raukšlių kryptimi.

Žingsnis 14

Kai tik vanduo užvirs, pradėkite virti. Nuleiskite po kelis gabalėlius, kad khinkali laisvai plūduriuotų.

Žingsnis 15

Virkite, kol hinkali išplauks, o tada dar porą minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos