Jei jau seniai norėjote pasigaminti savo khinkali, dabar pats metas. Svarbiausia - noras. Procesas nėra greitas, todėl idealiai tinka gaminti chinkali šeštadienio pietums.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: persijokite miltus ir sumaišykite su druska.
Žingsnis 2
Atskirkite pusę. Į likusią pusę įpilkite aliejaus ir įpilkite šiek tiek ledinio vandens.
Žingsnis 3
Minkykite, po truputį pildydami vandenį, kol tešla taps minkšta ir elastinga.
Žingsnis 4
Suminkykite tešlą į rutulį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pakilti.
Žingsnis 5
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sumaišykite maltą jautieną su smulkintomis žolelėmis ir svogūnais. Pagardinkite trupučiu druskos ir įdėkite adžikos.
Žingsnis 6
Tada išimkite vandenį iš šaldiklio ir nuolat maišydami po truputį supilkite į maltą mėsą.
Žingsnis 7
Po 30 minučių grįžkite prie tešlos: įberkite pusę likusių miltų ir šiek tiek ledinio vandens. Vėl išminkykite tešlą į elastingą rutulį. Vėl leiskite tešlos kamuoliukui pailsėti 30 minučių.
Žingsnis 8
Po pusvalandžio suberkite likusius miltus ir vėl įpilkite šiek tiek ledinio vandens. Gerai išminkykite tešlą: ji turi būti tvirta ir elastinga.
Žingsnis 9
Išimkite faršą, pabarstykite darbo paviršių miltais.
Žingsnis 10
Paimkite didžiausią turimą puodą (aš turiu 5 litrų), supilkite vandenį ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 11
Paimkite maždaug 10 cm skersmens lėkštę arba puodelį. Atpjaukite nedidelius tešlos gabalėlius ir iškočiokite norimo skersmens, maždaug 3 mm storio apskritimus.
Žingsnis 12
Į vidurį sudėkite maltą mėsą, palikdami nemažą kraštelį. Viduryje suspauskite akordeoną.
Žingsnis 13
Užspauskite kraštus, kad gautųsi uodegėlė. Tada paimkite uodegėlę, pakelkite ją į viršų ir šiek tiek pasukite raukšlių kryptimi.
Žingsnis 14
Kai tik vanduo užvirs, pradėkite virti. Nuleiskite po kelis gabalėlius, kad khinkali laisvai plūduriuotų.
Žingsnis 15
Virkite, kol hinkali išplauks, o tada dar porą minučių.