Publikavimo data: 2024-06-08
Gausus kiaulienos kepenėlių paštetas su kiaulienos taukais
Kiaulienos kepenys yra labai naudingas maisto produktas sveiką gyvenimo būdą gyvenančiam žmogui. Kepenėlėse yra daug geležies, kalcio, magnio, fosforo ir kitų naudingų medžiagų. Švelnus paštetas iš kiaulienos kepenų ir lašinių yra puiki parduotuvių konservų alternatyva.
Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir lengvai apkepkite, kol taps auksinės spalvos. Kepenėles nuplaukite, pašalinkite plėvelę ir venas, susmulkinkite ir sudėkite į kepintus svogūnus, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir 10 min. troškinkite po uždaru dangčiu (kol iškeps).
Žingsnis 2
Nulupkite ir supjaustykite morkas, pakepinkite, kol suminkštės, ir padalykite į 2 dalis. Sudėkite kepenėles ir dalį morkų ir sumalkite mėsmale (arba blenderiu), kad masė taptų vientisa. Tada įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepenų mišinį sudėkite ant maistinės plėvelės ir paskirstykite. Ant viršaus sudėkite antrąją dalį keptų morkų, tarkuotą sūrį ir smulkiai supjaustytas žoleles.
Žingsnis 4
Suvyniokite viską į ritinį ir įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Kategorijos